Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 apr 2018 / 06:31 uur

Inchecken met je mobiel en bankpas straks mogelijk?

Je hebt nog 1 minuut voordat je trein komt. Haastig zoek je naar je OV-chipkaart, maar die blijkt nog thuis te liggen. Snel ren je naar het loket om een nieuwe OV-chipkaart te halen. Maar hoe handig zou het zijn als je met je betaalpas of mobiel kon in- en uitchecken?

Proef

Goed nieuws, want enkele grote banken en creditcardbedrijven bereiden een proef voor waarbij je met je bankpas of creditcard kan reizen in het openbaar vervoer. De bedoeling is dat reizigers straks kunnen in- en uitchecken met hun betaalkaart, waarbij de reiskosten automatisch worden afgeschreven. De technologie werkt met de NFC-chip die in bankpassen zit.

Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland, die meewerkt aan de voorbereidingen voor deze proef, is het vooralsnog de bedoeling dat de proef gaat plaatsvinden op het NS-traject Leiden – Den Haag en in Haagse trams van de HTM. ,,Dat is de insteek. Maar wij zijn nog in de voorbereidende fase, dus ik sluit niet uit dat er nog wijzigingen komen in de opzet ervan”, zegt de woordvoerder naar aanleiding van een bericht in het AD.

Mislukt

Eerder deze week werd bekend dat een proef om te betalen voor reizen met de mobiele telefoon, uitgevoerd door Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart, volledig is mislukt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inchecken met je mobiel en bankpas straks mogelijk?
Sluiten