D. van Aken
D. van Aken Nieuws 18 apr 2018 / 12:11 uur

Het wordt donderdag extreem warm in Nederland

De lente is nog maar net begonnen, maar het lijkt wel of we zo doorschieten richting de zomer. Het kan donderdag zomaar 30 graden worden.

Tropisch

Weerbureaus voorzien voor donderdag records. Volgens Weerplaza wordt het verbreken van de landelijke recordtemperatuur voor 19 april ,,een makkie”. Het record staat nu nog op 25,2 graden, gemeten in 1988.

Je kan donderdag ook lekker gaan bakken op het strand

In het zuidoosten kan de temperatuur donderdag oplopen tot 28 graden, verwacht het KNMI, dat ook vaststelt dat het ,,uitzonderlijk warm wordt voor de tijd van het jaar."

Volgens Weeronline kan de temperatuur in Oost-Brabant en Noord-Limburg zelfs oplopen tot 30 graden. Dat geldt als ,,tropisch warm”. Normaal gesproken is het half april tussen de 11 en 14 graden.

IJskoud water

Wie verkoeling zoekt kan het beste naar de kust gaan, waar het in de loop van de middag afkoelt door een aanlandige wind. Op de Wadden wordt het maximaal 22 graden. Het zeewater is overigens nog ijskoud: zo’n 8 graden. Zwemmen kan daarom nog riskant zijn.

Lekker het water op donderdag! Waarom ook niet? Het wordt heet!

Lokaal kan de temperatuur woensdag al boven de 25 graden uitkomen. Als dat gebeurt, is de eerste zomerse dag van dit jaar een feit. Een dag is voor meteorologen ‘zomers’ als de temperatuur boven de 25 graden uitkomt.

In 2007 was het eerder in de maand april nog warmer. Het KNMI noteerde toen in De Bilt drie zeer warme dagen op rij: 14 april 27,6 graden; 15 april 28,9 graden en 16 april 27,3 graden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Het wordt donderdag extreem warm in Nederland
Sluiten