Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Gemeenten mogen zelf beslissen over vuurwerkverbod’

Over een totaal vuurwerkverbod mogen gemeenten in de toekomst mogelijk zelf beslissen. Nu mag dat alleen voor beperkte vuurwerkvrije zones, maar nog niet voor een complete stad of heel dorp.

Lokaal

Minister Grapperhaus van Justitie zou aan een plan werken als alternatief voor een landelijk verbod. Dat bevestigen bronnen binnen de coalitie aan het AD. Een lokale ban op alle soorten vuurwerk zou voor de coalitie wel aanvaardbaar zijn. In dat geval mag in de ene stad wel en in de andere geen vuurwerk worden afgestoken.

Vuurwerk

Het lukt de regeringspartijen namelijk niet om het eens te worden over een landelijk verbod op knalvuurwerk. Vooral de VVD voelt hier niets voor, de partij wil vooral dat illegaal vuurwerk wordt aangepakt.

Slachtoffers

Concreet is het gemeentelijke verbod nog niet. Het wordt door Grapperhaus bestudeerd als een mogelijkheid.

Grapperhaus moet met een reactie komen op een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De raad schreef in een advies dat vuurpijlen en knalvuurwerk verboden moesten worden vanwege het grote aantal slachtoffers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Gemeenten mogen zelf beslissen over vuurwerkverbod’
Sluiten