Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 apr 2018 / 15:10 uur

Gemeente stuurt ‘loverboy’ op meisjes af

Dit weekend heeft een acteur die zich voordeed als loverboy meisjes verleid om hun telefoonnummers te geven. Van de 22 meisjes van dertien tot zeventien jaar gaven zes hun telefoonnummer af. Dit was in opdracht van de Noord-Hollandse gemeente Koggenland.

Bewust en weerbaar

De zestien andere meisjes gaven hun nummer niet, maar vonden het volgens de gemeente wel lastig om nee te zeggen en weg te lopen. De gemeente hoopt met de actie jonge meiden bewust en weerbaar te maken, ,,zodat ze in een soortgelijke situatie weten wat ze (niet) moeten doen”. Bij de actie, met de naam ‘Fakeboys’, waren ook de politie en jongerenwerkers betrokken.

Hé schatje

Hoe de acteurs de meisjes aansprak? Met de woorden ,,Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?” Alle aangesproken meisjes hebben na afloop gesproken met een medewerker van de gemeente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeente stuurt ‘loverboy’ op meisjes af
Sluiten