Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 apr 2018

‘Engelse scholen halen analoge klokken van de muren’

Scholen in Engeland hebben hun analoge klokken van de muren gehaald, omdat hun leerlingen op die manier niet konden zien hoe laat het was.

Leerlingen die examens moesten afleggen, wisten niet hoe ze in hun tijd zaten. In plaats van de analoge klokken besloten de docenten dan maar digitale klokken op te hangen.

Digitale wereld

Volgens Malcolm Trobe van de Association of School and College Leaders is dit het gevolg van het gebruik van digitale middelen onder jongeren. „Ze zijn gewend om de tijd digitaal te lezen op hun telefoon en op hun computer. Zo ongeveer alles om hen heen is digitaal, dus de tijd wordt dan ook overal digitaal aangegeven”, vertelt hij aan The Telegraph.

Wat hij ervan vindt dat sommige kinderen niet meer analoog kunnen klokkijken, wordt niet duidelijk. Hij vindt vooral belangrijk dat de leerlingen in kwestie geen stress ervaren en dus moeten scholen het hen zo gemakkelijk mogelijk maken.

Op social media reageerden een paar andere Britse docenten naar aanleiding van een presentatie over dit onderwerp dat zij op hun scholen hetzelfde probleem hadden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Engelse scholen halen analoge klokken van de muren’
Sluiten