Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Dionne Stax boos op Twitter om seksuele foto

Nieuwslezeres Dionne Stax (32) uitte vandaag op Twitter haar ongenoegen over de seksistische foto van haar die een anonieme Twitteraar de wereld in geholpen heeft. Op de foto is haar gezicht te zien, een deel van het geslachtsdeel van de man en het resultaat van zijn masturbatie. Ranzig is een understatement…

https://twitter.com/DionneStax/status/990896686376550400

Regels van Twitter

Ze is vooral boos op Twitter, omdat ze de foto al meerdere malen heeft gerapporteerd, maar Twitter het ranzige kiekje nog steeds online laat staan. Ze maakte direct een melding van de post maar heeft tot op heden geen reactie gehad van Twitter.

Socialmedia-expert Jaap van Zessen zegt tegen AD dat hij het zeer logisch vindt dat Stax om opheldering vraagt aan het platform. Hij vindt het erg raar dat het bericht nog bestaat omdat Stax een blauw vinkje achter haar naam heeft – wat inhoudt dat ze een geverifieerd account heeft. Als zo’n Twitterprofiel een ongewenste post rapporteert, wordt het bericht normaliter binnen twee dagen verwijderd. Sowieso heeft Twitter strenge regels voor ongewenst gedrag op social media, wat het nog vreemder maakt dat de post nog niet verwijderd is.

Geruchten

In de reacties op de tweet werd ook RTL Late Night presentator Humberto Tan weer aangehaald. De geruchten deden zich vorig jaar de ronde dat de twee een affaire gehad zouden hebben, maar daar hebben ze nooit op gereageerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.