Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Brandweer wil drones gaan inzetten

Drones ‘alleen’ voor fantastisch beeldmateriaal vanuit de lucht? Allang niet meer. Brandweer Nederland gaat een landelijk dekkend netwerk van dronevliegers opzetten dat 24 uur per dag, zeven dagen in de week ingezet kan worden. Dit meldt de Telegraaf.

Voorlopers

Martijn Zagwijn, operationeel manager van de vliegorganisatie van het brandweerkorps in Twente, vertelt dat er voor het eind van het jaar een landelijke vliegdienst operationeel zou moeten zijn. Het Twentse korps zet al sinds medio 2016 drones in bij hulpverlening: ze lopen daarmee voorop bij de vliegende brandbestrijding in Nederland.

Effectief hulpmiddel

Waarom drones van nut kunnen zijn voor de brandweer? Je kan brandhaarden in beeld krijgen, toegangswegen tot de brand verkennen en mensen die mogelijk in het nauw zitten opsporen. Drones kunnen bijvoorbeeld de contouren van een mens signaleren in een gebouw, terwijl dat met het blote oog zelden kan. Daarnaast kan de brandweer precies zien waar de heetste plekken zitten, zodat die met bulldozers uit elkaar geduwd kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.