Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Baby komt vier jaar na overlijden ouders ter wereld

Een ongewoon geboortenieuwtje: in China is een kind geboren, vier jaar na de dood van zijn ouders bij een verkeersongeluk. Het overleden stel liet vier embryo’s invriezen, waardoor de grootouders er nu voor hebben gezorgd dat het kind alsnog geboren heeft kunnen worden. De grootouders streden jarenlang om dit te laten plaatsvinden, meldt BBC.

Oplossing in Laos

Toen Shen Jie en Liu Xi aan een ivf-behandeling begonnen was het stel twee jaar getrouwd. Vijf dagen voordat een embryo zou worden geplaatst, stierven de ouders in spé door een verkeersongeluk. De grootouders van het ongeboren kind wilden vervolgens de embryo’s gebruiken, maar een makkelijke weg was dat zeker niet: surrogatie is verboden in China, waardoor er elders een draagmoeder gezocht moest worden. De oplossing lag uiteindelijk in Laos, waar het embryo in de baarmoeder van de draagmoeder is geplaatst.

Schattig

Uiteindelijk is de vrouw in China bevallen van een jongen, omdat de grootouders wilden dat het kind de Chinese identiteit zou krijgen. Het jongetje heet Taintan, wat schattig betekent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.