Metro
Metro Nieuws 29 apr 2018 / 13:59 uur

Avicii schonk miljoenen aan goede doelen

Naast het maken van goede muziek, had de Zweedse dj Avicii ook een hart van goud. De dj schonk, voor zijn dood, in stilte een groot deel van zijn inkomsten weg aan verschillende goede doelen.

Giften

Zo ging Avicii 27 dagen lang op pad met Feeding America, een netwerk van tweehonderd voedselbanken in de States. Na zijn bezoek schonk hij, omgerekend, 825.000 euro aan het goede doel, schrijft Metro UK.

Hij gaf ook de Zweedse hulporganisatie Radiohjälpen een enorme gift. Deze organisatie zet zich onder andere in voor de aardbeving in Nepal en de oorlog in Syrië. Hij gaf de organisatie een gift van 1 miljoen euro.

„Rust in vrede Tim Bergling. En bedankt voor de basis van Radiohjälpen, met jouw steun van 1 miljoen euro", deelt Anna Hedenmo, hoofd van de organisatie, op Twitter.

Avicii

De Zweedse dj en producer Avicii werd vrijdag 20 april op 28-jarige leeftijd dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman, waar hij op vakantie was met een aantal vrienden. Hij had de afgelopen jaren verschillende problemen met zijn gezondheid. In 2014 werden zijn galblaas en blindedarm verwijderd na een ontsteking van zijn alvleesklier, die deels werd veroorzaakt door overmatig drinken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avicii schonk miljoenen aan goede doelen
Sluiten