Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 4 apr 2018 / 11:59 uur

78-jarige man opgepakt voor doden inbreker

Een 78-jarige man is opgepakt op verdenking van moord, nadat hij een vermeende inbreker heeft gestoken met een schroevendraaier. Het 38-jarige slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In de nacht van dinsdag op woensdag belde de gepensioneerde man de politie, omdat hij twee onbekende mannen in zijn huis in het zuidoosten van Londen aantrof. De man zou vervolgens zijn keuken in zijn geduwd, waar een worsteling ontstond. Eén van de inbrekers bleef daar achter met verwondingen aan zijn bovenlichaam.

Ziekenhuis

De alarmdiensten arriveerden en namen de inbreker mee naar het ziekenhuis. De man overleefde het niet. In eerste instantie werd de 78-jarige huiseigenaar opgepakt omdat hij ‘ernstig lichamelijk letsel’ had toegebracht. Toen de inbreker in het ziekenhuis overleed, veranderde dit in moord. De tweede inbreker was er al vandoor voordat de politie arriveerde. Ze zijn nog steeds naar hem op zoek.

De aanklacht tegen de gepensioneerde man houdt de gemoederen flink bezig. Is het namelijk niet je goed recht om jezelf te beschermen als iemand in jouw huis inbreekt? Buurman Clem Williams vindt van wel, zegt hij tegen Daily Mail. „Waarom waren deze mannen überhaupt in zijn huis? Deze man probeerde zijn huis te beschermen. Ze moeten hem laten gaan.”

Schroevendraaier

Een woordvoerder van het hoofdbureau van de politie in Londen, Scotland Yard, vertelde het volgende over het incident: „De 78-jarige man vond twee mannen in zijn huis. Eén verdachte vluchtte naar boven, terwijl de huiseigenaar de keuken in werd geduwd door de tweede verdachte. Hij was gewapend met een schroevendraaier."

„In de keuken ontstond een worsteling, waarbij één van de mannen in het huis een steekwond aan het bovenlichaam opliep." De man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed kort na half vier ’s ochtends aan zijn verwondingen. De 78-jarige man heeft gekneusde armen en werd direct door de politie gearresteerd. Hoe het verder gaat met zijn zaak, is nog niet bekend. Wel wordt sectie verricht op het lichaam van de vermeende inbreker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
78-jarige man opgepakt voor doden inbreker
Sluiten