Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Zuckerberg zegt sorry in Britse advertenties

Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het lekken van gegevens van gebruikers. In paginagrote advertenties in Britse zondagskranten biedt hij zijn excuus aan.

Zuckerberg zegt sorry voor de vertrouwensbreuk die is veroorzaakt omdat een bureau dat zich bezighoudt met politieke strategieën gegevens van circa 50 miljoen Facebookgebruikers wist te bemachtigen. Volgens de Facebookbaas is de informatie gelekt door een app die een universitair onderzoeker had aangebracht.

Grote opschudding

Afgelopen week onthulde een klokkenluider dat het databedrijf Cambridge Analytica zonder toestemming persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers in handen kreeg. Deze gegevens werden vervolgens gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen in 2016 te beïnvloeden.

De onthullingen over de samenwerkingen tussen het databedrijf en Facebook zorgde voor grote opschudding. Britse en Amerikaanse politici vroegen om opheldering en ook de Europese Unie eist uitleg over de affaire.

Verlies

Facebook heeft inmiddels een eind gemaakt aan de samenwerking met Cambridge Analytica. Zuckersbergs bedrijf heeft sinds de onthullingen meer dan 50 miljard dollar aan marktwaarde verloren. Ook verwijderden veel mensen hun Facebook afgelopen week onder de hashtag #DeleteFacebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zuckerberg zegt sorry in Britse advertenties
Sluiten