Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 22 mrt 2018 / 07:04 uur

Ziekenhuis maakt superhelden van jonge patiëntjes

We kunnen bijna niets bedenken dat zieliger is dan zieke kinderen. In het Amerikaanse St. Louis kinderziekenhuis vinden ze dat ook en hebben ze iets bedacht om een glimlach op de droevige gezichtjes te toveren.

Specialist Hannah Heimos maakt hier namelijk maskers voor zieke kinderen. Op die manier kunnen de kinderen als superheld of prinses de strijd aangaan met hun ziekte. De eerste patiënt die zo’n speciaal masker kreeg van dokter Heimos is de 8-jarige Evan. Het jochie is ontzettend fan van Star Wars en vecht op dit moment tegen een hersentumor.

Bestraling

Om de tumor te bestrijden, wordt het hoofd jongetje regelmatig bestraald. Voor deze behandeling is een masker nodig, zodat de stralen steeds een ander punt van het hoofd raken. Dit masker heeft Heimos omgetoverd tot een echt Stormtroopers-masker. Het masker werd bij Evan afgeleverd door twee collega’s van Heimos die voor de gelegenheid ook verkleed waren als Stormtroopers.

Evan is ontzettend blij met zijn masker en ondergaat elke behandeling nu als een volledige Stormtrooper. Hij trekt zijn pak aan en zet het bijbehorende masker op. Volgens dokter Heimos geven de maskers van de favoriete personages van de kinderen hen kracht tijdens de behandeling en is het een stukje afleiding. Wij hopen dat het snel beter gaat met de kleine Stormtrooper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziekenhuis maakt superhelden van jonge patiëntjes
Sluiten