Metro
Metro Nieuws 16 mrt 2018 / 09:00 uur

Wilders komt met stichting ‘Snoetje & Pluisje’

Geert Wilders heeft een eigen stichting opgericht voor de dierenvriend: ‘Snoetje & Pluisje’ moet mensen financieel gaan helpen bij dure medische ingrepen voor hun huisdieren. Dat meldt hij vrijdagochtend in Goedemorgen Nederland.

Vergrote hartspier

De PVV-leider heeft de stichting vernoemd naar zijn eigen poezen. Snoetje lijdt aan een vergrote hartspier, waardoor Wilders zelf onlangs te maken heeft gekregen met medische ingrepen en de bijbehorende kosten. Hij vertelde zo’n 2000 euro uit te hebben gegeven aan de dierenarts.

Te hoge kosten

Dit bracht hem op het idee om iets te doen voor andere mensen met huisdieren. Zo vertelde hij in het programma:  „Ik heb zelf als Kamerlid een goed salaris. Maar heel veel mensen kunnen het niet betalen, en houden net zo veel van hun huisdier. Ik zal zelf als eerste 1000 euro storten.” Via de dierenartsenvereniging zoekt Wilders naar een dierenartspraktijk voor het experiment.

Miauw en tweet

De katten van Wilders zijn inmiddels geen onbekende figuren meer: nadat Wilders de twee diertjes adopteerde kreeg hij duizenden suggesties in zijn mailbox voor eventuele namen. De keus viel uiteindelijk dus op Snoetje en Pluisje, wat bezegeld werd met een –jawel- eigen Twitter-account.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wilders komt met stichting ‘Snoetje & Pluisje’
Sluiten