Metro
Metro Nieuws 20 mrt 2018 / 13:55 uur

Weer een schietpartij op een Amerikaanse school

In de Amerikaanse staat Maryland heeft vanmorgen een schietpartij plaatsgevonden op The Great Mills High School. Gouverneur Larry Hogan meldt dat de situatie nu ‘onder controle’ is en de school voorlopig is afgesloten. Dit meldt CNN.

Ontbrekende informatie

Hoeveel gewonden er zijn en wie de schutter(s) is of zijn, is nog onbekend. Er wordt ouders gevraagd om weg te blijven van de campus en hun kinderen bij een nabijgelegen school op te halen. Een student, Jonathan Freese, heeft tegenover CNN aangegeven dat de schietpartij rond kwart over 8 in de ochtend begon. Hij zat toen opgesloten in een wiskundelokaal. Hij heeft gehoord dat meerdere mensen gewond zijn geraakt, alhoewel dit nog niet bevestigd is door de autoriteiten.

Langere dreiging

Volgens de Amerikaanse website Daily Mail hadden ouders al veel eerder aan de bel getrokken. Ze hadden van hun kinderen vernomen dat er dreigende beelden richting de school op Snapchat te zien waren. Hier zag de directeur van de school, Jake Heibel, destijds geen probleem in. Er waren inderdaad twee leerlingen die een video hadden gemaakt met de woorden ‘shooting’ en ‘school’ erin, maar na een gesprek met de betreffende personen werd de dreiging niet substantieel geacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer een schietpartij op een Amerikaanse school
Sluiten