Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mrt 2018 / 20:34 uur

Waylon zou elk jaar wel naar het songfestival willen

Zanger Waylon vindt het te gek dat hij voor de tweede keer kan meedoen aan het songfestival. Zaterdag heeft hij voor het eerst met zijn band zijn songfestivalnummer Outlaw in ‘Em live gespeeld in poppodium de Vorstin in Hilversum, tijdens een speciale uitzending van het programma Muziekcafé op Radio 2.

Waylon: ,,Nederland mag me ieder jaar wel sturen. Het is een van de grootste podia die je kunt krijgen als artiest en waar je iets van jezelf mag laten zien en je de eer krijgt om je land te vertegenwoordigen. Ik doe dat met trots en neem het bloedserieus, ook al doe ik het op mijn eigen manier."

Poule des doods

De concurrentie die de zanger gaat tegenkomen tijdens de halve finale op 10 mei, laat hem koud. ,,Mensen noemen het de poule des doods. Ik snap dat niet zo. We kennen nog niet eens alle liedjes. Het is zaak om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.”

Aan de lijn

Voordat Waylon naar Portugal reist wil hij nog minstens tien kilo afvallen. ,,Vijftien kilo zou ideaal zijn. Na elk optreden snacken we met de band. Dat is mega slecht eigenlijk, maar zo lekker. Met dat afvallen komt het goed, gewoon twee weken niet eten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waylon zou elk jaar wel naar het songfestival willen
Sluiten