Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 29 mrt 2018 / 10:25 uur

Vrouw speelt fluit tijdens hersenoperatie

De Amerikaanse Anna Marie Whitlock Henry speelt al haar hele leven fluit. Maar door een medische aandoening in haar hersenen werd het bespelen van het instrument steeds moeilijker voor haar. Tijdens een operatie werd geprobeerd om de aandoening onder controle te krijgen. Anna bleef wakker gedurende de operatie en ondertussen bleef ze fluit spelen.

Trillingen

Anna had last van tremoren, bevende onwillekeurige bewegingen die ontstaan wanneer spieren zich herhaaldelijk samentrekken. De vrouw heeft al sinds haar jeugd te maken met deze aandoening maar de laatste jaren heeft ze er veel last van.

„Ik ben het zat om er tegen te vechten, het wordt steeds slechter en het zal niet lang meer duren voordat ik helemaal geen muziek meer kan spelen. Ik hoop dat de operatie helpt,” zegt de vrouw tegen een Amerikaanse nieuwssite. Ze besloot een operatie te ondergaan waarbij dokters elektroden in haar hersenen plaatsen om zo de bevingen onder controle te krijgen.

Wakker blijven tijdens operatie

Gedurende de operatie moeten patiënten wakker blijven zodat de dokteren de trillingen kunnen meten. Anna besloot het beste van de situatie te maken en bleef fluit spelen. De doktoren achten de kans groot dat Anna na de operatie geen last meer zal hebben van de trillingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw speelt fluit tijdens hersenoperatie
Sluiten