Metro
Metro Nieuws 1 mrt 2018 / 19:14 uur

‘Vrijgezellig’ is het truttigste woord van Nederland

Ben jij vrijgezel en noem jij jezelf weleens ‘vrijgezellig’? Misschien kun je dat maar beter niet meer doen, want luisteraars van De Coen en Sander Show op radio 538 hebben dat woord uitgeroepen tot het truttigste woord van Nederland.

Coen en Sander startten afgelopen week de zoektocht naar het truttigste woord van ons land. Aanleiding was een gesprek in hun show met televisiemaker Maxim Hartman over het gebruik van deze woorden. Volgens de mannen gebruiken Nederlanders massaal de ‘truttentaal’ en worden woorden als piest pecas, kramperen en versetjes (servetjes) klakkeloos door iedereen gebruikt.

‘We vertruttigen woorden’

Suczeven en zere neus (serieus) volgen na vrijgezellig als meest truttige woorden. „Het is niet normaal hoeveel normale woorden we met elkaar weten te vertruttigen", zegt Coen Swijnenberg. „Van weps tot geroggeld en van desalwelteplus naar monumentje: er is van bijna ieder woord een truttige versie te bedenken. We zouden er een woordenboek mee kunnen vullen!"

„Ik was ontzettend zenuwappig voor de uitslag van deze eerste editie!”, grapt Sander Lantinga. „Er zijn heel veel woorden die de vertrutting in de mens aanwakkeren, dat blijkt al uit alle inzendingen van onze luisteraars.”

Dinnetjes

Verder in de top tien stonden de woorden auf wiederschnitzel, frips, goeiedagschotel, een scheetje beef, dinnetjes en concullega. De top tien wordt afgesloten met het woord zenuwappig. In totaal brachten bijna 4000 mensen hun stem uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vrijgezellig’ is het truttigste woord van Nederland
Sluiten