Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 mrt 2018 / 15:14 uur

Voor werk door Schotland reizen en whisky proeven?

Goed nieuws, de perfecte baan blijkt toch te bestaan. De Engelse reisorganisator Stagweb is namelijk op zoek naar whiskyproevers die door Schotland willen reizen. Je werk zal bestaan uit het proeven van verschillende whisky’s, en het testen van rondleidingen en drinkwater.

En nee, je hoeft geen whiskykenner te zijn. Volgens een woordvoerder van de organisatie moet je het gewoon lekker vinden. „Whiskyproeven is hier een nogal slobberige aangelegenheid: er zijn allemaal regels over hoe je het zou moeten drinken, maar dat haalt wat ons betreft de lol eraf. Whisky is lekker en een bezoek aan een distilleerderij is een leuk uitje, dat zouden meer mensen moeten meemaken.”

Mannen

Het AD schrijft dat Stagweb vrijgezellenfeesten en vakanties (meestal) voor mannen organiseert. Omdat een bezoek en een rondleiding aan een whiskydistilleerderij daar perfect tussen past, is de organisatie op zoek naar iemand die deze ervaring wil uitproberen om er vervolgens verslag van te doen.

Je taak zal eruit bestaan goed te letten op de rondleidingen die gegeven worden en hoe een distilleerderij zijn gasten behandeld. „Het is belangrijk dat de tester dat goed naar ons kan communiceren en begrijpt waar we op letten.”

Duizenden sollicitaties

Er stroomden al ongeveer duizend sollicitaties binnen bij de organisatie, maar solliciteren is nog tot eind deze maand mogelijk via deze website. Noodzakelijk is wel dat je je motivatiebrief begint met de woorden ‘I drink therefore I am…’

Ben jij uiteindelijk de gelukkige, dan is het niet nodig je huidige baan ervoor op te zeggen. Het werken kan namelijk in deeltijd, en kan gewoon in de weekenden ingepland worden. Het zal echter niet voor altijd zijn, er zijn maar een beperkt aantal whiskydistilleerderijen in Schotland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor werk door Schotland reizen en whisky proeven?
Sluiten