Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Verminderde klachten diabetes na aanpassen leefstijl

Volgens de eerste uitkomsten van het programma Keer Diabetes 2 Om kunnen mensen met diabetes type 2 van ziekteverschijnselen afkomen door hun levensstijl aan te passen. 87 procent van de deelnemers aan het programma zouden na 12 maanden geheel of gedeeltelijk van de ziekte af zijn. Verder is gebleken dat het voor 38 procent van de deelnemers niet langer vereist is om insuline te gebruiken.

Wat is diabetes?

Normaal gesproken houdt het lichaam het bloedsuikergehalte goed in evenwicht, maar voor mensen met diabetes is het voor het lichaam niet mogelijk dit proces goed te reguleren. In geval van diabetes type 2 heeft het lichaam te weinig insuline. Factoren die kunnen bijdragen aan een tekort zijn overgewicht, erfelijke aanleg, te weinig beweging, en een hogere leeftijd.

Volgens de NOS hebben in Nederland 1 miljoen mensen diabetes 2. Het programma Keer Diabetes 2 Om is een groepsprogramma waarbij de patiënten tijdens een weekend leren hoe ze zich beter kunnen voelen door hun levensstijl aan te passen. Na het weekend volgen nog enkele terugkomdagen.

Minder klachten

Hoewel de ziekte nooit helemaal zal verdwijnen, leren de patiënten dat ze zich door meer slaap, betere voeding, meer beweging en ontspanning beter kunnen voelen. Door hier meer op te letten zullen klachten als vermoeidheid, dorst en veel naar de wc moeten verminderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.