Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Verdachten liquidatie broer kroongetuige opgepakt

De politie heeft drie aanhoudingen verricht in verband met de dood van Reduan B. Het gaat onder meer om een 41-jarige man die ervan wordt verdacht Reduan B. te hebben neergeschoten.

Reduan B. is de broer van Nabil B., een kroongetuige in een zaak tegen de Mocro-maffia. Reduan B. werd donderdag vermoord aan de Tt. Melissaweg in Amsterdam-Noord. De actie wordt gezien als vergelding voor de getuigenis van zijn broertje.

Bewakingscamera’s

De man is opgepakt nadat DNA dat bij de plek van het misdrijf was gevonden, bleek overeen te komen met een DNA-profiel in de databank van de politie. De verdachte met het overeenkomende DNA-profiel bleek te wonen in Hilversum. Het is onbekend of de man in zijn woning is aangehouden.

De politie meldt dat de schutter te zien is op beeldmateriaal afkomstig van bewakingscamera’s in het pand waar het misdrijf heeft plaatsgevonden.

Volledige beperking

Ook zijn een 34-jarige man en een 31-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid en wapenbezit. De 34-jarige man werd vannacht aangehouden op de Rijksweg A13 ter hoogte van Rijswijk door een arrestatieteam. De 31-jarige man is zaterdagochtend aangehouden op een locatie in het Westland.

Tijdens het lopende politieonderzoek zijn meerdere automatische en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zitten vast in volledige beperking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.