Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Vegetarische restaurants worden steeds populairder

Alleen uit eten voor een stukje entrecote of zalmfilet doen we al lang niet meer: júist restaurants met een compleet vegetarische kaart veroveren steeds vaker het hart van menig culinair liefhebber. Dit blijkt uit onderzoek van IENS, die opmerkte dat de populariteit van vegetarische restaurants tijdens de vegetarische week gestegen is met 26 procent.

Milieu, dierenwelzijn en gezondheid

Met name in Amsterdam deden vegetarische restaurants het goed in de week van 5 tot en met 11 maart: D&A Hummus Bistro en de Waaghals haalden beide de top drie op het gebied van de meest geboekte (vega-)restaurants.

De stijgende populariteit van vega-restaurants is mede te danken aan de toename van flexitariërs in Nederland: mensen die bewust een dag geen vlees eten. Inmiddels skipt 67 procent van de Nederlanders af en toe een dagje vlees, blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu uit 2016. Waarom? De redenen variëren van milieu en dierenwelzijn tot gezondheid.

Andere trends

Naast een opkomst in vegetarische restaurants ontstaan er ook rondom vlees een aantal nieuwe trends. Zo zou er steeds vaker een bezoekje worden gebracht aan de ambachtelijke slager: wanneer er door flexitariërs namelijk wél vlees wordt gegeten, zouden ze eerder behoefte hebben aan een kwalitatief hoogwaardig stukje.

Daarnaast wordt ‘urban farming’ steeds populairder. We hebben het dan niet alleen over het planten in je eigen achtertuin of balkon, maar ook wanneer er buiten de deur wordt gegeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.