Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 mrt 2018 / 18:20 uur

Stembureau Heerhugowaard sluit om baldadige jongeren

Medewerkers van het stembureau op het NS-station van Heerhugowaard hebben woensdagavond om 18.00 besloten om het bureau te sluiten. De reden hiervan was een groep baldadige jongeren die hadden gedronken en de confrontatie opzochten met de mensen in het stembureau. De waarnemers kwamen tot deze beslissing omdat de veiligheid van hen en de mensen die kwamen stemmen niet langer kon worden gewaarborgd.

Aangevallen

Een woordvoerder van de gemeente Heerhugowaard vertelde aan NH-Nieuws dat de overlastgevende jongeren van de Paasvee-feesten in Schagen afkomstig zijn. Het was druk op station Heerhugowaard en ze bevonden zich met een grote groep op het perron. Het bleef niet bij hinderlijke aanwezigheid. „Ze begonnen bijvoorbeeld massaal op het stembureau te slaan. Daarop gaven de medewerkers aan zich niet meer veilig te voelen.”

De woordvoerder gaf aan dat deze situatie in Heerhugowaard nog nooit eerder is voorgekomen tijdens verkiezingen. Hoewel er op het station van Heerhugowaard niet meer kan worden gestemd, zijn er nog wel 26 andere locaties waarop burgers van de gemeente hun stem uit kunnen brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stembureau Heerhugowaard sluit om baldadige jongeren
Sluiten