Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 23 mrt 2018 / 11:19 uur

Springer heeft spijt na zelfmoordpoging Tweede Kamer

De man die donderdag probeerde zichzelf van het leven te beroven in de vergaderzaal van de Tweede Kamer, zegt spijt te hebben van zijn actie. Hij maakt vooral zijn excuses omdat diverse Kamerleden het hebben zien gebeuren. Dat zegt hij in een interview van Omroep Gelderland. ,,Het is natuurlijk nogal wat, ik heb geprobeerd om ze wakker te schudden."

Niet depressief

,,Het kwam ineens in me op om dit te doen. In die twee maanden heb ik Kamerleden petities gestuurd en nooit wat gehoord, ze liepen allemaal om mij heen terwijl ik daar zat", aldus de man tegen de Gelderse omroep. ,,Ik heb dit met mijn volle verstand gedaan, het was een daad van liefde voor de aarde en de mensen. Ik ben niet depressief."

De 65-jarige man uit Groenlo werd na zijn mislukte zelfmoordpoging afgevoerd met een ambulance en ligt nog in het ziekenhuis. De man vertelt vanochtend dat het goed met hem gaat: ,,Ik lig nog in het ziekenhuis omdat ze bang zijn dat ik nog zwelling in mijn hoofd en nek oploop, maar ik heb echt niks. Ik had zelf ook de Tweede Kamer uit kunnen lopen.”

Omroep Gelderland deelt een Facebook-bericht van de man waarin hij aan zijn naasten een soort afscheidsbrief schrijft en zijn achterban vraagt om door te gaan met de strijd om wietteelt te legaliseren. Op zijn Facebook-pagina van zijn wietstrijd is een foto te zien in het ziekenhuis met het bijschrift ‘het was een daad van liefde’.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213031185747875&set=gm.156763498332169&type=3&theater&ifg=1

Aandacht voor wietteelt

De man voert al een tijd actie voor legalisering van wietteelt. Hij bivakkeerde al geruime tijd voor het Kamergebouw om aandacht te vragen voor zijn zaak. Ook deze actie was bedoeld om aandacht te vragen voor wietteelt. Het incident gebeurde donderdag toen VVD-Kamerlid Arno Rutte het woord voerde in een debat over de georganiseerde misdaad. Er klonk een klap en mensen begonnen te gillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Springer heeft spijt na zelfmoordpoging Tweede Kamer
Sluiten