Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 26 mrt 2018

Shane Kluivert kan alles. ‘Behalve zingen’

Wanneer zelfs grootheden als Diego Maradona en Usain Bolt je feliciteren met je nieuwe kookboek, dan heb je het wel voor elkaar. Welkom in de wereld van Shane Kluivert (10).

Dat Shane Kluivert, de jongste zoon van oud-international Patrick Kluivert, niet zomaar een jongen van 10 is die een beetje leuk kan kokkerellen, blijkt wel bij de lancering van zijn eerste echte kookboek. In het mooie restaurant in Muiden kreeg Shane zondag niet alleen de felicitaties van zijn ouders, familie, vriendjes, de hele vaderlandse showbizzpers én een handjevol BN’ers, maar werd hij via een video ook nog eens toegesproken door grootheden als Diego Maradona, Ronnie Flex, Usain Bolt, Edinson Cavani, Leroy Fer en Andres Iniesta. Oh, en tante Corrie natuurlijk.

In Koken met Shane, zoals het boek heet, staan 40 van zijn beste recepten. Zijn beste? Heeft hij er nog meer dan? Ja. Wie de kleine Kluivert beetje volgt via social media snapt dat het boekwerk een logisch gevolg is van zijn super schattige en succesvolle kookvideo’s op YouTube en Instagram. Steevast beginnen ze met ‘Hi Guys’ en dan is het maar weer afwachten wat de kleine kooktopper nu weer voor zijn kijkers in petto heeft. Iets met groente, kip of gewoon lekker zoet; hij kan het allemaal. Een paar honderdduizend views per filmpje is geen uitzondering. En dan zijn er ook nog filmpjes over voetbal (Shane speelt bij de jeugd van FC Barcelona) en dieren, zijn andere passies.

‘Alleen maar leuk’

Aandacht is hij ook gewend. Geduldig staat hij op ‘zijn’ lancering de pers te woord, schudt wat handen en deelt handtekeningen uit aan vriendjes. Ook als Shane na een klein uurtje ‘pr’ naast Metro op een bank ploft, is er nog geen greintje moeheid te bespeuren. ,,Ik vind ik dit alleen maar leuk”, klinkt het wijs op de vraag of hij niet liever zou gaan spelen. ,,Wat ik wil, is mijn passies delen. Dat zijn koken, voetballen en dieren, en daarom gaat een deel van de opbrengst ook naar de hulp aan zwerfdieren op Curaçao. We gaan vaak naar Curaçao en dan zie ik de honden op straat zwerven en dat hoort natuurlijk niet, daarom wilde ik ze helpen.”

Shane Kluivert. /Mitchell van Voorbergen

Is Shane Kluivert een wonderkind? Je gaat het haast denken. Of zijn er misschien ook dingen die hij niet zo goed kan? ,,Ja, die zijn er wel”, lacht hij. ,,Ik kan niet zo goed zingen. Oh en dansen, daar ben ik ook niet meer zo goed in als vroeger”, zegt de 10-jarige serieus. Maar passies of niet, als Shane moet kiezen tussen een carrière als profvoetballer of topkok, kiest hij resoluut voor het eerste. ,,Topvoetballer. Voetballen is echt van alles in de wereld het allerliefste wat ik doe. Mijn eerste woordje was bal, dat zegt wel genoeg toch? Haha!”, schatert hij.

Papa Patrick is trots

,,Natuurlijk ben ik supertrots op hem”, zegt vader Patrick Kluivert stralend. ,,Wat ik nog het allermooist vind, is dat hij al zijn recepten al voordat dit kookboek er was in een boekje had opgeschreven. Dat deed hij helemaal uit zichzelf. Dat kan ik alleen maar heel erg waarderen.” Over de zenuwen bij zoonlief zegt vader: ,,Ik denk dat zijn hartslag wel wat sneller gaat dan normaal, maar hij is er verder vrij rustig onder. Hij is vooraf nog even in de keuken geweest om te kijken of alles goed ging, en dat was zo. Dat siert hem, vind ik.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Shane Kluivert kan alles. ‘Behalve zingen’
Sluiten