Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 7 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Peuter blokkeert iPhone moeder voor 47 jaar

Naast alle vlogs, pranks en q&a’s vind je op het internet ook nog video’s die de kijker echt iets proberen bij te brengen. Een Chinese moeder vond dit de ideale manier om haar peuter het één en ander te leren, maar zij kwam van een koude kermis thuis.

De telefoon raakte vergrendeld en de peuter bleef de knopjes op het scherm indrukken. Dat is niet het beste idee voor een iPhone, want vanwege de beveiliging blokkeert het apparaat zichzelf na meerdere mislukte pogingen. Toen de vrouw haar telefoon zelf weer nodig had, zag ze op haar scherm staan dat het apparaat voor meer dan 25 miljoen minuten geblokkeerd zou blijven.

Dat is ongeveer 47 jaar. De vrouw heeft twee maanden gewacht, maar toen geloofde ze toch wel dat de telefoon het probleem niet zelf ging oplossen. „Ik kon niet daadwerkelijk 47 jaar gaan wachten en mijn kleinkind vertellen dat dit de schuld is van zijn vader”, vertelde de vrouw aan de Chinese nieuwssite Kankanews.com.

Gegevens verloren

Een technicus van de Apple Store in Shanghai voegde hieraan toe dat de vrouw inderdaad al deze jaren moest gaan wachten of haar telefoon volledig kon resetten. Hierbij zouden wel alle gegevens verloren gaan. De moeder heeft al geluk gehad dat ze deze optie niet aan had staan op haar iPhone. De telefoons hebben namelijk ook een optie waarmee je kiest de gegevens van het apparaat automatisch te verwijderen als het wachtwoord tien keer verkeerd is ingevoerd.

Voor de vrouw was dit de enige optie om haar telefoon terug te krijgen. Op het internet heeft zij veel kritiek gekregen. Volgens andere ouders is het heel slecht om je kind op zo’n jonge leeftijd al een telefoon te geven, ook al was het om educatieve video’s te bekijken. Zij vinden het eigenlijk wel terecht en hopen dat de moeder haar lesje heeft geleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.