Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mrt 2018 / 09:50 uur

Personeelstekort en bezuinigingen nekken defensie

Vanwege een personeelstekort moet het korps mariniers en de landmacht tijdelijk werkzaamheden en oefeningen samenvoegen. Door deze beslissing kunnen de militaire eenheden hun oefeningen volbrengen maar dit is slechts een tijdelijke oplossing.

Als er niks veranderd dan zullen er regimenten moeten worden opgeheven. Het ministerie van Defensie ziet de toekomst somber in, „Als dit zo doorgaat dan zouden we niet meer alles kunnen doen."

Samenvoegen

,,Enkele compagnieën van de landmacht” zijn tijdelijk samengegaan, bevestigt Defensie na berichtgeving van De Telegraaf. Van het korps mariniers is één compagnie voor even opgeheven.

Defensie heeft een personeelstekort van 13 procent. Uit cijfers van 2017 bleek dat er 4800 vacatures voor militaire functies en 800 burgervacatures open stonden. De krijgsmacht slaagt er tegenwoordig beter in nieuwe mensen aan te trekken, maar veel personeel vertrekt na een paar jaar. Overal zitten werkgevers te springen om personeel, en zij bieden vaak betere doorgroeimogelijkheden.

Defensie spreekt van ,,een moeilijke situatie. We zetten nu vooral in op het behouden van personeel. We werken aan betere doorstroom en kijken of we vaker bindingspremies kunnen verstrekken. Ook willen we minder uitvallers tijdens de opleiding en minder fysieke eisen stellen aan personeel dat dat niet nodig heeft.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Personeelstekort en bezuinigingen nekken defensie
Sluiten