Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Paus Franciscus: De hel bestaat niet

Goed nieuws voor wie bang is na de dood niet in de hemel, maar in de hel te belanden. Vooral voor de katholieken onder ons. Paus Franciscus laat in een interview namelijk weten dat de hel helemaal niet bestaat.

Dat laat hij weten in een interview met de journalist Eugenio Scalfari, de oprichter van La Repubblica, één van Italië’s grootste kranten. ,,De hel bestaat niet", zou de paus tegen de 93-jarige journalist hebben gezegd. Volgens de Scalfari heeft Franciscus gezegd dat onze zielen simpelweg zullen verdwijnen en ongestraft blijven.

Ophef

Het recent verschenen interview maakt onderdeel uit van een serie interviews die Scalfari met de paus heeft in La Repubblica. Het is niet de eerste keer dat de reeks voor ophef zorgt. De gepensioneerde journalist en atheïst neemt zijn gesprekken niet op en maakt geen notities, maar werkt de interviews uit op basis van zijn eigen herinneringen van de gesprekken.

Niet gestraft

Uit zijn herinnering komt ook een andere quote over het bestaan van de hel. ,,Ze worden niet gestraft, zij die berouw tonen krijgen de vergeving van God en zullen hem aanschouwen", zou de paus hebben gezegd. ,,Maar zij die geen berouw tonen en daarom niet vergeven kunnen worden, zullen verdwijnen." Wat de paus preciés gezegd heeft, blijft onduidelijk omdat de 93-jarige, atheïstische journalist geen aantekeningen of opnames heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paus Franciscus: De hel bestaat niet
Sluiten