Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek naar leningen van schoonzoon Donald Trump

Opnieuw wordt er nauwkeurig gekeken naar de gang van zaken rondom de familie Trump. Het Witte Huis onderzoekt ditmaal of bij twee leningen van in totaal meer dan 500 miljoen dollar, die zijn verstrekt aan het vastgoedbedrijf van Jared Kushner, de schoonzoon en adviseur van president Donald Trump, regels zijn overtreden.

Ivanka Trump

Het Amerikaanse bureau voor overheidsethiek heeft van de juridische afdeling van het Witte Huis te horen gekregen dat die begonnen is feiten te verzamelen. Dat is noodzakelijk om erachter te komen of er wetten of regels zijn geschonden. Dat hebben zij laten weten in een brief aan de Democratische afgevaardigde Raja Krishnamoorthi.

De New York Times meldde in februari dat het bedrijf Kushner Cos leningen had ontvangen van Citigroup van 325 miljoen dollar en van Apollo Global Management van 184 miljoen dollar. Kushner, de echtgenoot van Trumps dochter Ivanka Trump, nam vorig jaar ontslag bij Kushner Cos om belangenverstrengeling te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onderzoek naar leningen van schoonzoon Donald Trump
Sluiten