Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

NTR: niemand wil de intocht van Sint organiseren

Ondanks het feit dat de lente voor de deur staat en de zomer nog niet eens om de hoek komt kijken, moet er toch al het een en ander geregeld worden voor het grootste kinderfeest van Nederland: Sinterklaas.

Grootschalig project

Volgens de NTR – de omroep die ieder jaar verslag doet van de intocht van sinterklaas – heeft in tegenstelling tot voorgaande jaren, nog geen enkele gemeente zich hiervoor opgegeven. „Natuurlijk willen wij niet dat er op deze manier een einde zou komt aan deze 66-jarige nationale televisietraditie”, aldus een woordvoerder.

Ajé Boschhuizen van de omroep schreef het bovenstaande aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB), om hen van deze ontwikkelingen op de hoogte te brengen. „We kunnen natuurlijk wachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is – gezien de lange voorbereidingstijd van zo’n grootschalig project – nogal riskant met het oog op de planning”, laat Boschhuizen verder weten.

Vergadering

Volgens RTL Nieuws richtte Boschhuizen de brief aan de voorzitter van de NGB, Liesbeth Spies. Het stuk werd door haar voorgelezen tijdens een vergadering waarbij 60 burgemeesters aanwezig waren. Het is niet duidelijk hoeveel gemeenten na afloop contact hebben gezocht met Boschhuizen.

Via het NGB is wel naar buiten gekomen dat verschillende gemeenten verzochten om contactgegevens van de NTR. Welke dat zijn houdt Spies nog even geheim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NTR: niemand wil de intocht van Sint organiseren
Sluiten