Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse cursus maakt van jou een bierexpert

Heb je even geen idee welke kant je op moet met je leven? Dan is de korte studie tot bierexpert misschien wel wat voor jou. Deze maand nog start de opleiding om een expert in bier te worden.

De cursus is een initiatief van Bierista, een grote online community die volledig gericht is op alle ins en outs wat betreft bier. Medebedenker Alain Schepers van Bierista kwam met het idee voor de opleiding.

Geen 1 aprilgrap

Tegenover Radio 1 benadrukt Schepers dat het geen vroege 1 aprilgrap is. „Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo. De opleiding start niet op 1 april, maar 28 maart al."

„Bij Bierista kregen we steeds vaker te maken met hele praktische vragen. ‘Ik krijg mensen te eten, welk bier past daar het beste bij? Uit welk glas? En op welke temperatuur?’ Daarom is het een studio geworden met heel veel praktische kennis", verklaart Schepers.

Acht uur

Het is geen heel tijdrovende onderneming om bierexpert te worden. Het duurt namelijk maar zo’n acht uur en je kan het wel lekker thuis doen. Toch volgt er wel – net zoals bij de meeste opleidingen – een eindexamen dat je moet halen.

Voor wie geïnteresseerd is geraakt, is het goed om te weten dat er voorlopig nog flinke kortingen worden aangeboden. Dus pak er een biertje bij en tover jezelf in een goede dag om tot expert!

We hadden onlangs ook een dossier over bier. Dat vind je terug op onze dossierpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.