Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2018 / 21:29 uur

Moeder twee jaar in de cel om incesthuwelijken

Patricia Ann Spann uit Oklahoma moet de komende twee jaar in de gevangenis doorbrengen na het afsluiten van een ongeldig huwelijk. In 2016 stapte ze namelijk in het huwelijksbootje met haar bloedeigen dochter, vlak nadat het homohuwelijk in de staat legaal werd.

De 45-jarige vrouw en haar 26-jarige dochter vielen naar eigen zeggen al in 2014 voor elkaar. Spann erkende tegen de rechtbank dat ze incest heeft gepleegd met Misty Velvet Dawn Spann.

Tweede huwelijk

Echter moest de aap nog uit de mouw komen. Het was voor Patricia namelijk niet het eerste huwelijk met een van haar eigen kinderen, zo vonden de onderzoekers uit. Eerder was ze al met haar zoon getrouwd. In 2008 werd het huwelijk beklonken, terwijl de zoon toen pas net achttien was.

Het huwelijk tussen zoon en moeder werd in 2010 ongeldig verklaard, waarna ze zich stilaan op haar dochter begon te focussen. Deze gaf afgelopen oktober aan het huwelijk ongedaan te willen maken, omdat ze er naar eigen zeggen was ingeluisd. Toch werd zij ook veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voorwaardelijk en moet ze verplicht in therapie.

Strafbaar

In Nederland wordt het hebben of plegen incest niet gezien als een misdrijf, zolang beide deelnemers meerderjarig zijn, maar in andere delen van de wereld staat er wel een straf op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder twee jaar in de cel om incesthuwelijken
Sluiten