Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Meerdere gewonden bij Paasvee-feesten in Schagen

In discotheek Alpha in Schagen zijn tien tot vijftien mensen gewond geraakt door verdrukking. Op de tweede verdieping van de uitgaansgelegenheid raakte meerde mensen bekneld en ontstond er paniek. Een persoon moet met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Dit laat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord via sociale media weten. Medewerkers van het Rode Kruis zijn ter plaatse om te assisteren bij de behandeling van de gewonden. Rond 20.00 was de rust wedergekeerd en de situatie onder controle.

Verdrukking

Volgens de Veiligheidsregio waren er te veel mensen te dicht bij elkaar in een deel van de club. Waardoor dat kon gebeuren, is nog niet bekend. Een persoon werd met pijn op de borst naar een ziekenhuis gebracht, de anderen zijn buiten opgevangen. Zij waren vooral bevangen door emotie. Het is niet bekend hoeveel mensen binnen waren.

In Schagen zijn woensdag veel mensen op de been in verband met het Paasvee, een jaarlijks feest met onder meer een vee-tentoonstelling. Dit evenement trekt elk jaar veel bezoekers.

Heerhugowaard

Het is niet de eerste keer vanavond dat er problemen zijn met het publiek van de Paasvee-feesten. Eerder vanavond moest een stembureau op het station van Heerhugowaard haar deuren sluiten omdat dronken en baldadige jongeren het gebouw bestormden. Er ontstond een dusdanig onveilige situatie dat de gemeente geen andere mogelijkheid zag om tot sluiting over te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.