Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2018 / 20:14 uur

Meerdere doden na instorten voetgangersbrug Miami

Een gloednieuwe voetgangersbrug in Miami heeft het donderdagavond begeven. Onder de brug – nabij de Florida International University – zijn verschillende voertuigen bekneld geraakt.

Weet niet hoeveel

Er is een op dit moment nog onbekend aantal dodelijke slachtoffers gevallen. „Meerdere mensen zijn dood. Ik weet gewoon niet hoeveel", vertelde woordvoerder Alejandro Camacho aan Reuters.

Op beelden op de Amerikaanse televisie is te zien dat zeker vier voertuigen door de brug zijn geplet. Reddingswerkers proberen deze er onder vandaan te halen.

Verbindingsbrug

Het gaat om een brug over een brede weg binnen de bebouwde kom in het zuiden van de stad. De brug, die zaterdag was opengegaan, verbindt de campus van de internationale universiteit van Florida met een wijk met studentenflats.

Afgelopen weekend werd de brug nog feestelijk geopend. „Bij FIU staan bruggen bouwen en de veiligheid van de studenten centraal. Dit project is een mooie verwezenlijking van onze missie", zo sprak Mark Rosenberg, de rector van de universiteit.  De 53 meter lange brug was in een tijdsbestek van nog geen zes uur geïnstalleerd.

Update 06:20

Volgens commissaris Dave Downey van de lokale brandweer zijn ten minste vier personen om het leven gekomen. Zeker tien gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen. De brandweer blijft zoeken naar meer slachtoffers.

Volgens de eerste rapporten zijn zeker acht auto’s en een onbekend aantal personen bedolven geraakt door het puin. Senator Bill Nelson van Florida zei eerder op de lokale tv dat mogelijk tien dodelijke slachtoffers waren.

Een getuige, die voor een rood stoplicht moest wachten, vertelde dat een meisje ongedeerd uit een voertuig kon worden getrokken waarvan de achterkant was geplet.

De politie verzocht tv-helikopters de rampplek te verlaten zodat reddingswerkers het eventuele hulpgeroep van beknelde slachtoffers konden horen. Er zijn inmiddels kraanwagens gearriveerd om de brokstukken van de brug weg te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meerdere doden na instorten voetgangersbrug Miami
Sluiten