Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 13 mrt 2018 / 06:52 uur

Meer geld voor kleine scholen

Ook de kleine scholen in Nederlandse dorpen of steden krijgen van het kabinet extra steun om te voorkomen dat de school moet sluiten. Minister Slob van Onderwijs maakt bekend dat het kabinet daar na dit jaar 20 miljoen euro extra voor uittrekt. Nu krijgen kleine scholen 120 miljoen euro.

Onder kleine scholen wordt verstaan dat er minder dan 145 leerlingen op de school zitten. Dat zijn nu zo’n 2000 scholen in Nederland, zo meldt de NOS.

Recht op goed onderwijs

Volgens minister Slob hebben de kleine scholen het moeilijk, omdat ze met minder personeel en minder geld hetzelfde werk doen als grotere scholen. Om die reden is de kleinescholentoeslag ingevoerd, waar het vorige kabinet in 2014 vanaf wilde. Na fel verzet vanuit de scholen en een aantal politieke partijen bleef de toeslag toch behouden.

Volgens de minister is het belangrijk dat kinderen zo dicht mogelijk bij huis naar school kunnen. „Bovendien heeft ieder kind recht op goed onderwijs, of het nu op een kleine of grote school zit", zegt hij. Minister Slob benadrukt ook dat de schooltjes de leefbaarheid van een dorp of stad ten goede komen. Hij stelt dat als de school moet sluiten, vaak ook jonge gezinnen ergens anders gaan wonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer geld voor kleine scholen
Sluiten