Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 6 mrt 2018 / 05:58 uur

Mbo’ers langer dan vier jaar over studie kunnen doen

Als het aan minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) ligt, moeten MBO-studenten langer over hun studie kunnen doen dan de gebruikelijke vier jaar. Ze wil dat studenten van opleidingen kunnen wisselen en in hun eigen tempo kunnen leren. Met als doel dat er minder mbo’ers uitvallen.

MBO-scholen willen nu dat studenten zo snel mogelijk hun opleiding afronden. Doen ze langer over de studie dan krijgt de onderwijsinstelling namelijk minder geld van het ministerie van Onderwijs. Zo wordt het budget voor vijfdejaars gehalveerd en doe je als mbo-student zes jaar of langer over je opleiding, dan krijgen de mbo-scholen helemaal geen geld.

Minister Ingrid van Engelshoven Foto: ANP

Kansgelijkheid bevorderen

„Ik wil de kansgelijkheid in het mbo bevorderen. Studenten kunnen een diploma halen met uitzicht op een plek op de arbeidsmarkt. En het allerbelangrijkste vind ik dat studenten in het mbo de kans krijgen dat op hun eigen tempo te doen,” zegt van Engelshoven tegen het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mbo’ers langer dan vier jaar over studie kunnen doen
Sluiten