Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 25 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Lidl gaat BMW’s verkopen

Is een BMW voor jou onbetaalbaar? Het lijkt erop dat daar binnenkort verandering in gaat komen. Volgens het Duitse blad Manager Magazin kun je binnenkort namelijk gewoon een BMW bij de Lidl kopen.

De supermarktketen zou jaarlijks zo’n 10.000 BMW’s gaan verkopen, voornamelijk diesels.

Bedrijfsauto’s

Hoe ze dat gaan doen? Op dit moment zijn de bedrijfsauto’s die de eigenaar van Lidl, de Schwarz groep, gebruikt van Audi. De Schwarz Groep gaat echter afscheid nemen van het merk en stapt over op BMW. Ze krijgen namelijk 48 tot 50 procent korting op dieselauto’s bij BMW, terwijl Audi maar een maximum van 42 procent wil geven.

BMW levert daarom vanaf heden 10.000 auto’s per jaar aan aan De Schwarz Groep, maar die verkopen de auto’s na een half jaar tweedehands via de Lidl aan het ‘gewone’ volk. En zo leek een BMW nog nooit zo binnen handbereik. Of naja; je moet wel een klein reisje maken om zo’n tweedehands exemplaar van een half jaar oud in handen te krijgen: tot nu toe staan deze plannen alleen gepland voor Duitsland. Klein treinreisje heen dus, en dan met een prachtige BMW weer de grens over?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.