Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Kluisjes Rabobank op filmische wijze beroofd

Een bankinbraak zoals in een film zie je (gelukkig) in werkelijkheid zelden. Tóch gebeurde het afgelopen maandag bij een filiaal van Rabobank in Oudenbosch. De dieven beroofden verschillende kluisjes van klanten. De politie meldt nu dat de actie nauwgezet is voorbereid en bijzonder professioneel is uitgevoerd.

Klassieke kraak

De politie vermeldde dit in een toelichting op de eerste uitkomsten van het onderzoek door de recherche. De woordvoerder noemde het een ‘klassieke kraak’, die je niet zomaar als gelegenheidsdief uitvoert. De politie heeft een vermoeden hoe de daders zijn binnengekomen, maar wil daar nog niet meer over kwijt. Allerlei scenario’s zijn in ieder geval mogelijk en er wordt zelfs rekening gehouden met hulp van binnenuit.

Buit nog onbekend

Wat voor schade deze Ocean Eleven-achtige kraak precies heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Volgens de politie heeft de kelder meer dan honderd kluisjes. De bank is nu bezig met het opnemen van de schade en het aantal gedupeerden. De politie zoekt getuigen die de dagen ervoor iets opvallends hebben gezien bij het filiaal aan de Kade.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.