Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 7 mrt 2018 / 07:09 uur

Kleuterjuffen aangeklaagd voor drogeren kinderen

Drie medewerksters van een kinderdagverblijf in Chicago zijn opgepakt omdat ze de kinderen die ze onder hun hoede hadden gummiberen vol melatonine gaven. Melatonine is het hormoon dat ons lichaam aanmaakt om te kunnen slapen. De kleuterjuffen deden dit in de beertjes zodat de kinderen lekker zouden wegdutten.

Een klein probleem was dat dit nooit met de ouders van de kinderen is overlegd en hun kinderen dus ineens werden volgestopt met een hormoon waar zij niets van af wisten. Vrijdag werd om deze reden de politie gebeld. Volgens het politierapport kregen de kinderen de beertjes gevuld met het slaaphormoon om ‘ze rustig te maken voor het slapengaan’.

Mogelijk gevaarlijk

De politie heeft contact opgenomen met alle ouders die hun kinderen naar dit kinderdagverblijf brachten. Niemand was ziek geworden van de beertjes. Neuroloog Anna Ivanenko vertelde de Chicago Tribune dat het toedienen van zulke supplementen bij kinderen, zonder toestemming van de ouders, ongehoord en mogelijk ook gevaarlijk is.

Drie werknemers van 25, 19 en 32 jaar staan op vier april voor de rechter om te horen wat hun straf is. Ze zijn aangeklaagd voor het in gevaar brengen van de gezondheid en levens van de kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleuterjuffen aangeklaagd voor drogeren kinderen
Sluiten