Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 10 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Jongetje (2) geeft politie boete na parkeerfout

Maico, een tweejarige jongen uit Zoetermeer, zag vrijdag een politiewagen verkeerd geparkeerd staan in zijn woonplaats. Hij was het daar absoluut niet mee eens en een drastische maatregel volgde: Maico bekeurde de politie. Niet met geld, maar met snoepjes.

Bekeuring

„Soms staan we niet altijd even netjes geparkeerd. Dat klopte in dit geval, maar daar hadden we uiteraard een goede reden voor. Toch hebben we een bekeuring gekregen en zullen we dus snoepjes moeten betalen”, schrijft de Politie Zoetermeer op Facebook.

Soms staan we niet altijd even netjes geparkeerd. Dat klopte in dit geval maar daar hadden we uiteraard een goede reden…

Posted by Politie Basisteam Zoetermeer on Friday, March 9, 2018

Netjes betalen

De politie belooft, zo goed als ze zijn, de bekeuring netjes te betalen. „Beste Maico, we hebben de bon bij onze bureauchef ingeleverd. We hopen dat hij de snoepjes snel komt betalen!"

Posted by Politie Basisteam Zoetermeer on Friday, March 9, 2018

Maico was op het moment dat hij de bekeuring uitdeelde niet alleen, maar hij spotte de verkeerd geparkeerde auto met zijn vader. „Toevallig lag zijn bonnenboekje op de auto en daarom hebben we samen voor de grap de boete gemaakt”, aldus Maico zijn vader tegen Lindanieuws.

Na dit weekend hebben vader en zoon een afspraak op het politiebureau. Hopelijk komen ze dan met heel wat snoepjes thuis!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.