Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 28 mrt 2018 / 07:44 uur

Jonge geluksvogel wint levenslang riant maandloon

Stel je voor: je hoeft de rest van je leven niet meer te werken, maar krijgt toch elke maand een flinke smak geld op je bankrekening. Klinkt goed, toch?

Dit droomscenario werd werkelijkheid voor de achttienjarige Canadese Charlie Lagarde. Om haar verjaardag vorige maand goed in te luiden, kocht ze een fles champagne en een kraslot van vier dollar.

Winnend ticket

Een goede zet, want het kraslot dat de tiener kocht bleek goed voor de jackpot. Charlie mocht kiezen uit één keer een miljoen Canadese dollar ontvangen, of elke week voor de rest van haar leven 1000 dollar (omgerekend 625 euro) op haar bankrekening bijschrijven.

Pay Me Make It Rain GIF by Clevver - Find & Share on GIPHY

Omdat ze nog zo jong is, werd haar geadviseerd voor de tweede optie te gaan. De prijs is belastingvrij en staat daarmee gelijk aan een jaarsalaris van ruim 100.000 dollar per jaar.

Mooie toekomstplannen

De tiener is niet van plan de rest van haar leven alleen nog maar keihard te feesten. Charlie wil de hele wereld over reizen en ze wil fotografie studeren.

Haar uiteindelijke droom is om te gaan werken bij National Geographic. Als ze naast talent zoveel geluk blijft hebben, zal dat zo nog maar eens kunnen gaan lukken.

Ongelukkige winnaar

Een studie en reizen klinken dan ook als betere bestedingen dan wat de ooit jongste Engelse loterijwinnaar met een miljoen deed. De inmiddels 22 jaar oude Jane Parks gaf het geld van haar winnende lot op haar zeventiende uit aan een borstvergroting, twee huizen en een chihuahua, maar ‘miste een doel in haar leven’.

„Ik dacht dat het winnen van de loterij mijn leven tien keer beter zou maken, maar het maakte mijn leven tien keer slechter. Sommige dagen wenste ik dat ik helemaal geen geld had. Mijn leven zou veel makkelijker zijn als ik niet gewonnen had."

Ook uit een onderzoek uit 2016 van het AD, onder 1800 winnaars van 10.000 euro of meer, bleek 70 procent van de geluksvogels niet echt gelukkiger dan voordat ze het bedrag won.

Wat zou jij doen met een miljoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jonge geluksvogel wint levenslang riant maandloon
Sluiten