Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 19 mrt 2018 / 11:44 uur

Japanners kwaad op Latijns-Amerika om Dragonball

Wie opgroeide in de jaren ’90 is ongetwijfeld wel bekend met Dragonball. Maar als je dacht dat het met de populariteit van de avonturen van Goku wel klaar was na Dragonball Z, kom je bedrogen uit.

Dragonball Z heeft een opvolger genaamd Dragonball Super. Deze Japanse animeserie is immens populair en werd in landen als Peru, Chili, Nicaragua, Ecuador, El Salvador en Mexico zelfs op grote openbare schermen vertoond voor duizenden fans.

Toey Animation, het productiehuis achter de serie, is hier niet blij mee. De afleveringen worden volgens hen via illegale torrents aan het publiek getoond. Zij willen dat de landen in Latijns-Amerika hiermee ophouden. Zaterdagavond werd de gewraakte episode uitgezonden.

‘Gevecht van de eeuw’

Er werd al maanden toegeleefd naar het gevecht tussen Goku, dezelfde hoofdpersoon als in de originele serie, en Jiren, een krachtpatser uit een ander universum. De hype was gigantisch; er werd met posters geadverteerd met leuzen als ‘het gevecht van de eeuw‘. Net alsof het een grote worstelmatch tussen Badr Hari en Rico Verhoeven is.

In tientallen steden op het Latijns-Amerikaanse continent konden de fans samenkomen en werd de episode met de climax op grote schermen in de open lucht vertoond, dit aanvankelijk met goedkeuring van de lokale overheden.

Internationale rel

Toey Animation liet in een verklaring weten juridische stappen te overwegen tegen de organisatoren van de Dragonball-evenementen. Ook de ambassadeur van Japan in Mexico heeft de lokale overheden per brief erop gewezen dat het illegaal vertonen van de aflevering strafbaar is.

Vanwege de twijfelachtige herkomst van de streams en de mogelijke juridische gevolgen, werden er enkele grote openbare vertoningen afgelast.  Dit weerhield tienduizenden mensen in Latijns-Amerika er echter niet van om toch naar tientallen onofficiële kijkfeesten te komen. Op sociale media zijn grote mensenmenigtes te zien die massaal juichen voor hun held Goku.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Japanners kwaad op Latijns-Amerika om Dragonball
Sluiten