Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 mrt 2018 / 18:39 uur

Israëlische tiener plast tegen monument in Auschwitz

In het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II in Polen is een 19-jarige Israëlische tiener gearresteerd omdat hij stond te plassen op de trap van een momument voor de gevallen slachtoffers van het kamp tijdens de oorlog.

Furieus

Bartosz Bartyzel, woordvoerder van het kamp, reageerde furieus op het voorval: „Ik kan me geen soortgelijke gebeurtenis met een Israëlische staatsburger herinneren”, aldus Bartyzel.

Het voorval vond woensdagmiddag plaats, dicht bij de ruïnes van de crematoria van het vroegere concentratiekamp. Volgens Bartyzel reageerde het aanwezige personeel zeer alert en werd meteen de bewaking en de politie gewaarschuwd.

Boete

Onduidelijk is nog wat de tiener heeft bewogen tot deze schandalige daad. Volgens Poolse media werd de tiener dezelfde avond nog vrijgelaten, met slechts een boete op zak. Dit is in lijn met de Poolse strafwet. Het schenden van een monument in het leven geroepen voor de herdenking van historische gebeurtenissen, wordt gestraft met een boete of een gevangenisstraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Israëlische tiener plast tegen monument in Auschwitz
Sluiten