Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 9 mrt 2018 / 21:09 uur

Irritaties op Twitter over stroomstoring Amsterdam

De grote stroomstoring in Amsterdam-Zuid, waarbij sinds vrijdagochtend een groot deel van de huishoudens geen elektriciteit heeft, is ondertussen grotendeels verholpen. Er zijn nog een aantal huishoudens waarbij de stroomvoorziening nog niet hersteld is, omdat onze monteurs nog reparaties verrichten. Dat kan nog de rest van de avond duren, meldt netbeheerder Liander op Twitter.

De elektriciteit in Amsterdam-Zuid viel vrijdagochtend rond 10.30 uur uit. Op de piek van de storing zaten zo’n 28.000 huishoudens zonder elektriciteit. Aan het begin van de vrijdagavond zaten nog ongeveer 5.000 adressen zonder stroom. De storing ontstond toen bij graafwerkzaamheden een elektriciteitskabel was geraakt.

Klanten die meer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten, krijgen automatisch compensatie van Liander, ze hoeven daarvoor niets te doen. Voor de eerste vier uur keert Liander 35 euro uit. Voor elke vier uur erbij wordt 20 euro extra gestort. Mensen die schade hebben opgelopen, kunnen die onder voorwaarden claimen. Maar de informatievoorziening van Liander levert echter op Twitter wat gefrustreerde reacties op.

Gelukkig zijn er ook wat Amsterdammers die de lol wel inzien van een donkere stad.

https://twitter.com/nutrien/status/972211852464795652

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Irritaties op Twitter over stroomstoring Amsterdam
Sluiten