Metro
Metro Nieuws 20 mrt 2018 / 13:44 uur

In Wallonië mag je alleen met diploma dier kopen

In Wallonië kun je binnenkort geen dier meer kopen zonder getuigschrift. Dat doen ze om dierenmishandeling tegen te gaan. Het moet op deze manier makkelijker worden om mensen te straffen die hun dieren verwaarlozen of slecht behandelen.

Diploma

Iedereen heeft recht op het diploma vanaf zijn achttiende levensjaar, je hoeft er dus geen examen voor af te leggen. Maar mishandel je een dier, dan moet je het papiertje inleveren en kun je geen nieuw dier meer kopen. Dat staat in de plannen van de Waalse minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio, melden de Belgische media. Donderdag wordt er over het voorstel gesproken.

Hoelang je het papiertje kwijtraakt, is nog niet zeker. Maar bij een eerste overtreding wordt het getuigschrift tijdelijk ingetrokken, waarschijnlijk een tot drie maanden.

Nederland

In Nederland wordt het wetsvoorstel van het vorige kabinet dat een houdverbod voor dierenmishandelaars mogelijk maakt later dit jaar besproken in de Tweede Kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Wallonië mag je alleen met diploma dier kopen
Sluiten