Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 mrt 2018 / 15:14 uur

Huisjesmelker van het Jaar doet „hele nare dingen”

Het is geen titel waar je trots op kunt zijn, maar de Groningse huisbaas Joshua Camera sleepte hem in de wacht. Hij en zijn bemiddelingskantoor Spot IN zijn uitgeroepen tot Huisjesmelker van het Jaar 2018.

Huurders van de beruchte huisbaas hebben te maken gekregen met sloten die zonder reden worden vervangen, afgesloten elektra en dreigmails. „Het is een man die hele nare dingen doet en je niet veilig laat voelen. Hij heeft me
bedreigd via mail, telefoon en via mijn werk. Dat soort mensen horen niet te verhuren”, aldus een ex-huurder van Camera.

ROOD, jong in de SP maakte een afspraak met Camera, maar hij kwam niet opdagen. Volgens ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw is het duidelijk dat Camera onraad rook. „Hij durft zijn huurders kennelijk niet recht in de ogen aan te kijken.”

Dubieuze titel

Camera en Spot IN werden door de jury die de dubieuze titel uitdeelt unaniem als winnaars uitgekozen. ROOD heeft veel klachten binnengekregen van huurders uit verschillende steden, maar de prijs gaat toch echt naar hen.

ROOD en de SP willen huisjesmelkers en corrupte huisbazen aanpakken. Bij het herhaaldelijk overtreden van wetten en regels, pleiten zij voor een totaalverbod op verhuren. SP-kamerlid Sandra Beckerman, die in de jury van de verkiezing zit, vindt het hoog tijd dat de politiek in actie komt tegen dit soort lui.

De SP en haar jongerenorganisatie pleiten eveneens voor het bijbouwen van huurwoningen die kwalitatief goed en betaalbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Huisjesmelker van het Jaar doet „hele nare dingen”
Sluiten