Metro
Metro Nieuws 3 mrt 2018 / 20:09 uur

Helaas (of niet?), het is voorbij met de ijspret

Het was genieten voor ijsliefhebbers (en fans van de winterse plaatjes) de afgelopen dagen, maar na enkele enorm koude dagen is het gedaan met de ijspret. Zaterdag kon er nog op veel plekken geschaatst worden, maar het ijs werd in de loop van de dag her en der te zwak.

In verschillende plaatsen worden inwoners door de gemeente en de politie gewaarschuwd om niet meer het ijs op te gaan. ,,Voorkom dat je uit het water gehaald moet worden", liet de Amsterdamse politie weten op Twitter.

Hulpdiensten moesten meerdere keren uitrukken om mensen te helpen die door het ijs waren gezakt. Dat gebeurde onder meer in Utrecht.

Loos alarm

Door een hoogstwaarschijnlijk neppe melding landde er vrijdagavond nog een traumahelikopter op de Amsterdamse gracht, er zou iemand in het water zijn gevallen.

Oppassen geblazen

Weerdiensten, waaronder het KNMI, waarschuwen voor gladheid op zaterdagavond. Ook in de nacht van zaterdag op zondag kan het flink glad worden. ,,Het zijn misschien de laatste stuiptrekkingen van de winter, maar het is toch uitkijken”, aldus een woordvoerder.

In het zuiden kan het glad worden door regen die op een koude ondergrond valt, in het noorden gaat het ijzelen. Sneeuw kan er nog vallen in het oosten en noordoosten.

Zondag loopt de temperatuur op tot maximaal 9 graden en in de komende week blijft het zacht weer.

Vind jij het jammer dat de schaatspret voorlopig voorbij is, of ben je juist blij met de stijgende temperatuur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helaas (of niet?), het is voorbij met de ijspret
Sluiten