Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 20 mrt 2018 / 20:19 uur

Grote brand coatingbedrijf Moerdijk onder controle

Op industrieterrein Moerdijk heeft dinsdagavond een grote brand gewoed in een loods van het bedrijf Drecht Coating Services. Dikke zwarte rookwolken waren tot in Tilburg te zien, dat zo’n 30 kilometer verderop ligt. De brandweer heeft circa tien wagens ingezet om de brand te blussen, waaronder drie hoogwerkers en twee schuimblusvoertuigen. Niemand raakte gewond.

In de loop van de avond was de brand onder controle. Een woordvoerster van de veiligheidsregio verwacht dat het nablussen nog wel uren gaat duren. Dat kan nog flink wat rookontwikkeling geven.

NL Alert

De rook dreef richting Zevenbergen, Etten-Leur en Breda. Inwoners uit de omgeving, zowel in Brabant als in Zuid-Holland, werden via een NL Alert (een sms-bericht) gewaarschuwd. Zij kregen het advies hun ramen en deuren gesloten te houden.

Rijkswaterstaat waarschuwde ook verkeer op de snelwegen A16 en A17 in de omgeving van Moerdijk rekening te houden met de rook. De wegen hoefden echter niet te worden afgesloten, want de rookwolken trokken op ruime hoogte over.

Oorzaak onbekend

Het bedrijf Drecht Coating Services levert speciale brandwerende coatings voor constructiematerieel. Waardoor de brand is ontstaan, kan de veiligheidsregio nog niet zeggen.

Het industriegebied bij Moerdijk was vaker het toneel van grote branden. De grootste impact had de brand bij Chemie-Pack in 2011. Het bedrijf brandde volledig af. Bij Shell woedde in 2014 een flinke brand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grote brand coatingbedrijf Moerdijk onder controle
Sluiten