Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 9 mrt 2018 / 22:16 uur

Gouverneur Florida ondertekent wapenwet

Rick Scott, de gouverneur van Florida, heeft vrijdag een wapenwet ondertekent. Hij stelt een pakket wettelijke maatregelen samen die scholen veiliger moeten maken en bloedbaden zoals op Douglas High helpen voorkomen. De minimumleeftijd om een geweer te mogen kopen gaat omhoog naar 21 jaar, er komt ter controle een verplichte wachttijd van drie dagen voor de aanschaf van een vuurwapen en het is voortaan toegestaan een aantal schoolmedewerkers te bewapenen.

#NeverAgain

Het parlement van Florida keurde de wet woensdag goed, drie weken nadat een jonge schutter op zijn oude high school zeventien personen had doodgeschoten met een semi-automatisch oorlogsgeweer. Het wakkerde het debat over wapenbezit in de VS aan. Dat in Florida de wet zo snel is doorgevoerd, is vooral te danken aan een imponerende campagne van de jongeren die de schietpartij overleefden.

Bij die campagne onder #NeverAgain roepen de overlevenden van de schietpartij medescholieren – en andere scholen – op om de regering en president Donald Trump onder druk te zetten. Later deze maand heeft de #NeverAgain-beweging een demonstratie gepland met het doel om politici tot strengere wapenwetgeving te dwingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gouverneur Florida ondertekent wapenwet
Sluiten