Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2018 / 18:53 uur

Geen strengere grenscontroles in Duitsland

De rechtspopulistische partij Alternative für Deutschland staat voorlopig alleen in haar wens de Duitse buitengrenzen potdicht te doen. De afgevaardigden van de Bondsdag stemden vrijdag met een grote meerderheid (544 tegen 84) het wetsvoorstel voor uitgebreide grenscontroles weg.

Behalve de 81 aanwezige gedelegeerden van de AfD steunden de onafhankelijken Frauke Petry, Mario Mieruch (die zich beiden van de AfD had afgesplitst) en de FDP’er Martin Neumann het plan ook. De laatste verontschuldigde zich later door te zeggen dat hij in de haast de verkeerde stemkaart had gepakt. „Dat was een vergissing”.

AfD

Drie fractieleden van CSU/CDU onthielden zich. De AfD had om een hoofdelijke stemming gevraagd.

De AfD schokte afgelopen verkiezingen in september heel Duitsland door ruim over de kiesdrempel van vijf procent te gaan. De extreemrechtse partij haalde negen procent van de stemmen en kwam daarmee in de Bondsdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen strengere grenscontroles in Duitsland
Sluiten