Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 14 mrt 2018 / 15:44 uur

Fraudeur verraadt zichzelf door hardloopapp

Een Deense vrouw heeft door een hardloopapp verraden dat ze onterecht een uitkering van haar verzekering kreeg. De vrouw wordt daardoor flink gekort op haar uitkering.

De vrouw zou een whiplash hebben opgelopen en kon daardoor naar eigen zeggen minder werken dan vroeger. Daarom vulde verzekeringsmaatschappij AP haar inkomen vanaf 2008 aan. Dat bedrag kwam jaarlijks neer op 200.000 Deense kronen, omgerekend zo’n 27.000 euro.

Endomondo

In 2015 kreeg de verzekeraar volgens lokale media echter een tip over de fraude van de vrouw. AP startte een onderzoek en bekeek daarbij ook de social media van de vrouw.

Daarbij kwam het bedrijf ook uit bij het (openbare) profiel van de fraudeur op de hardloopapp Endomondo. Daarop deelde de vrouw foto’s van haarzelf terwijl ze aan het hardlopen was. Ook maakte ze haar hardlooptijden en -afstanden openbaar.

In eerste instantie besloot AP geen cent meer te betalen aan deze vrouw. Later bepaalde de Deense beroepscommissie van verzekeringen dat zij nog steeds recht heeft op de helft van het eerdere bedrag, dus ongeveer 13.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fraudeur verraadt zichzelf door hardloopapp
Sluiten